Sukuja ja tutkijoita

Tältä sivulta näet, mitä sukuja jäsenemme ovat tutkineet. Voit ottaa yhteyttä heihin mikäli löydät yhteisiä kiinnostuksen kohteita.

Voit osallistua tietojen vaihtoon myös ilmoittamalla, mistä suvuista itse olet kiinnostunut. Tiedot voit antaa sivun lopussa olevalla lomakkeella. Lomakkeella voit myös ilmoittaa, jos haluat muuttaa antamiasi tietoja.

Mistä suvuista / paikkakunnista ole kiinnostunut?Toiveita, palautettaYhteystieto
Anneli Mattila. Anneli on tutkinut suurimman osan Luopioisten seudun suvuista. Anneli käyttää tutkimuksissaan mikrofilmirullia ja -kortteja. Kannattaa kysyä. (Tiedot antoi Kari Laine).Ota yhteyttä puhelimitse.Anneli Mattila, Kyynärö
040 567 4720
Olen Kari Laine, kotoisin Luopioisten Kyynäröltä. Isäni vanhemmat ovat Kantolan torpista Wähälato/Lahdentaka, Kärpänniemi ja Raiskio (isäni isoisä). Äitini on Rautajärven kartanosta ja isoisänsä Kantolan Käenniemen torpasta. Äitini äiti on Helsingistä ja hänen vanhempansa sukua on Asikkalassa, Orimattilassa ja Kiskon/Suomusjärven pitäjässä.Toivon, että tähän kyselyyn tulee paljon vastauksia ja parannusehdotuksia.klaine22 (at) gmail.com
0407171335
Tomi Riihiranta, Luopioinen. Isän puolen suku on pääasiassa Luopioisten kylistä. Myös naapurikunnista löytyy sukua mm Kuhmalahdelta ja Sääksmäeltä. Lähempi suku on Niemikunnan Rihkalta ja Haltian Hakalasta. Miespolvia taaksepäin seuratessa päädytään Luopioisten Isoperen taloon. Äidin suku on Keski-Pohjanmaalta Lohtajalta ja Himangalta.
tomi.riihiranta (at) gmail.com
Olen Tammisen Sari Pälkäneeltä. Äidinäidin suku on Kivennavalta (Pusa, Täyrönen), äidinisän suku Luopioinen/Pälkäne (Jokinen, Enqvist) ja isäni sukujuuret löytyvät Kainuusta (Klemetti, Heikkinen. Nyt olen keskittynyt äidinisän sukujuurien kaiveluun. Olen tuore jäsen, joten palautetta ei ole. Toivon nimenomaan, että löytyisi henkilöitä, jotka tutkisivat samoja juuria. sari.klemetti (at) gmail.com
Hei! Olen Harri Hakonen ja kotoisin Aitoosta. Nykyisin asun Ylöjärven Kurussa. Innostuin tutkimaan isäni Eino Hakosen esi-isiä koska heitä ei kuulemma ollut olemassa. Isän Äiti Johanna olikin helpponakki ja löytyi Tuuloksen Kaivolan taloon ja siitä edelleen Hauholle jne... Isäni isän isä Ismael löytyi Puutikkalan Vilppula nro2 talosta 1870 luvulla. Tämä talo ja sen historia on minun mysteeri. Miten se asettuisi nykyiseen Puutikkalaan. Mikä oli Puutikkalan palon vaikutus sisarus parven hajoamiseen ympäri seutukuntaa. Miksi jokainen sisar otti eri sukunimen. Mistä sukuni oli kyseiseen taloon tullut ja koska. Ehkäpä nämä joskus selviää. Tiedon hipuset ovat tervetulleita.Vuorokauteen pitäisi saada muutama tunti lisää, jotta tällekkin toiminnalle jäisi edes vähän aikaa :-)hhakonen (at) phpoint.fi
Olen Auli Kollanen. Tutkin Luopioisista lähtöisin olevaa mieheni Kollanen sukua. Suku Luopioisissa 1500 luvulta alkaen, ja tietenkin myös lähipitäjissä. Tutkin myös omaa sukuani Krannila, Pornaisten seudulta ja iä. sukua Skyttälä, joka levittäytyy ympäri Tammelaa. Äitini isän suku risteilee Lempäälä, Vesilahti, Hauho, Kangasala, Sahalahti, Kuhmalahti seudulla. Sukunimet vaihtelevat, etupäässä patronyymejä. äi. suku taasen johdattelee Liperiin, Polvijärvelle ja Juukaan, sukuniminä mm. Reijonen Miettinen, Kainulainen, Ovaskainen jne.  
Aika sekalaisesta porukasta olen lähtöisin. Talonpoikia etupäässä.
Tämä on ihan hyvä juttu, vaikka ei tähän paljoa tietoja mahdu. Toinen mahdollisuus voisi olla jos tekisi luettelon taloista ja pitäjistä mistä itsellä on tietoja. Siitä olisi toisen helppo katsoa onko samoja. Se luettelo kyllä helposti paisuu pitkäksi vaikka karsisi suvun vain päälinjoihin.auli.kollanen (at) hotmail.com
Olen Timo Humalisto, kotoisin Kuhmalahdelta. Isän isä Vihtori Humalisto Pälkäne Luikala (Ohveno/Sappee), isän äiti Hilda s. Salo Sahalahti Vehkajärvi Näppilä + Kuhmalahti Vähäpento Puontila. Äiti Irja s. Huuhtanen Kivennapa Seppälä, äidin isä Matti Huuhtanen ja äidin äiti Ida s. Lemmetty Kivennapa Seppälä.
humalistotk (at) gmail.com
040 537 4271
Seppo Sammallahti. Tutkin sukuani Luopioisten Ämmätsän torpparin pojasta Johan Ismael Mickelssonista muutaman mutkan kautta Pälkäneen Pitkäjärven rantaan.
Lisäksi isäni äidin Seppälän sukua Aitoosta Kangasalan, Keljonkylän kautta Pälkäneen Ruokolan Seppälään. Sekä Mummuni Pälkäneen Tuoresjärven sukua.
Sekä äitini Toivosen ja Mahlion sukuja Pälkäneen Ruokolasta.
Uskon että suvustani saan lisätietoa, koska esivanhemmat ovat asuneet kovin suppealta alueelta.
Lisäksi haluan lisäselvitystä Kuohijoen Mukkulaiselta lähteneeseen Mäkelän sukuun.
Sähköpostiosoite on seppo.sammallahti (at) gmail.com.
puhelinnumero
050 596 8247.
Olen Oili Valkama.  Olen tutkinut omat sukujuureni ja etsinyt kaikki pikkuserkkuni.  Olen tehnyt niistä 4 pientä sukukirjasta, siis jokaisesta isovanhemmastani omansa. Isäni isän Antti Leppälahden suku oli torppareita Padasjoelta Kasiniemestä.  Heistä kertoo kirjani "Mikko Matinpoika Kasiniemen Aholasta".  Yllättävää kyllä, että suku ei mene suoraan Virmailan sukuun, puolisoita sieltä on tullut.  Sen sijaan löytyi aateliset juuret, Horneja ja Brummereita.  Isäni äiti Amanda oli seppä Åkerlindin tytär silloisen Sahalahden (myöh. Kuhmalahden) Vehkajärveltä.  Åkerlindin suku oli tullut Hauholta, mutta mummuni äidin puoli oli Vehkajärven Näppilän ja Riihimäen taloista.  Äitini isän Valfrid Virtasen suku oli  Luopioisten Kantolan torppareita, mm. Pirttiniemen, Särkisillan ja Palkkimetsän torpista. Vaarini äiti oli Sahalahden Pakkalasta Räihältä.  Ja äitini äiti Vilhelmiina oli Padasjoen Kasiniemen Viitaniemen torpasta.  Nämä kaikki sukuni pyörivät Luopioisissa, Padasjoella ja ympäristössä.  Olen myös tutkinut mieheni sukua Luopioisten Kantolan Valkaman, Pirttiniemen ja Käenniemen torpista.  Juuret johtavat mm.Sahalahden von Qvanteneihin.  Myös mieheni äidin äiti oli Luopioisista, mutta oletettu äidin isä Mikkelistä Valkosen sukua. Perhe oli tullut Holjan sahalle töihin.  
otvalkama (at) gmail.com
050-5956326
Olen Keijo Lehtinen ja sukuni johtaa Luopioisiin, isän puolelta Kuohijoelle. Isoäitini on Hilma Hagert Padankosken Nuuttilan Sänkelän torpasta. Tunnen sukuni kohtuullisen hyvin mutta haluaisin tietää missä oli Sänkelän torppa. Jos jollain on tietoa niin otan kiitollisuudella vastaan.
Sähköpostini on keijo.lehtinen@suomi24.fi.
Olen Mirka Lintumäki-Aho, en ole jäsen mutta voin liittyä jäseneksi. Haen tietoja äitini Inkeri laine (isä Paavo Laine)mummon eli Hulda Maria Laine synt. 02.02.1884 Luopioinen, sukuja. Otin yhteyttä Pälkäneen kirkkoherranvirastoon ja siellä ei syntymästä merkintää. Kuitenkin rippikirjoissa merkintä ja asuinpaikkana Puutikkalan Nikulan talo kasvattina ollut ilmeisesti siellä, kysynkin onko tulloin ollut kyseisessä talossa Laine nimisiä asukkaita, vai mistä sukunimi peräisin, rippikirjoissa myös on maininta Hildantytär Hulda Maria. Itselläni on kopio Hauhon kirkkoherranvirastosta virkatodistus Hulda Laineesta, siellä merkintä syntynyt Luopioinen..?? Muuttanut 04.11.1903 Hauholle ja taas Luopioisiin 08.04.1906 Luopioisiin, josta taas hauholle19.03.1914, siirtynyt  Hauhon kunnan väestörekisteriin 27.6.1944 naimattomana kuitenkin lapsia 5 kpl joista yksi pappani Paavo Laine.Jos joku olisi törmännyt tutkiessaan kyseiseen Hulda Maria Laineeseen?? mirka.mimmi@gmail.com 
Matti Koivisto, Luopioinen Kouvala, Lääkärin talosta erotettu Kuuselan tila. Riukusillankulmalla. Isä Eino Juhonp. Koivisto Puutikkalan(oik. Karvialan )Koivistosta/Aaprami. Talonpoikia 1300-luvulta samoilla jalansijoilla.
Äiti Helena Kallent. Lääkäri Aitoosta. Lääkäri--Penttilä--Brandtwill--Willbrandtin sukua Saksan Rostockista. Muinaisgermaaninen nimi. Sotilaita.
Olen tutkinut kumpaakin sukua laajasti.

Olen tutkinut sukujani jollain tasolla lähes 50 vuotta. Nyt selvittelen yhteyttä Hartolan siltavouti Johan Willbrandtista ( n.1695-1775) Rostockin kauppias Bartholomeus Willbrandtiiin  ( 1495).

Toivon lisää geenitutkimuksia ( esim. FamilyTreeDNA).

Kiitos myös Annelille !
Lähetän kernaasti tietoja edellä mainituista asioista.

lihasula@kolumbus.fi

0400 290 228
Hei, äitini Sinikka Paukkonen on kotoisin Luopioisista ja hänen isänsä oli Toivo Paukkonen. Siellä tontti jonka osaomistan ja tie Paukkosen raitti. Muuta en tiedä äitini suvusta ja haluaisin tietää lisää.äitini kuoli 2001 ja haudattu Kaustiselle ja nimi oli Sinikka Maria Lång (Paukkonen).KiitosOlen Jussi Lång Sinikan poika ja asun Kaustisella, yhteystiedot 105059525, Jussi. Lang@ Kaustinen.fi
Olen Aila Niemi Padankosken Leppäjärveltä.
Äitini äiti on Kollasia ja isänsä myös Luopioisista Abraham Emmanuelssonin jälkeläisiä (Vedentausta-Tuppijärvi-Kantola-Mustilahti).
Kollaset ovat hyvin hallussa, mutta "Manun" suku ei niinkään.
Minua kiinnostaa erityisesti myös Leppäjärven ympäristön vanha asutus, vaikka eivät ole minulle sukua.

ailaniemi@me.com
0407606121
Minä olen kiinostunut Antti Erkinpoika ( s 18.11.1664 ) Kelola e Kempestä Painon kylästä .
Minkä talon torppa Kelola oli. Mistä Antti on tullut?
Lisäksi haluan tietää missä sijaitsi  Kantokylässä Hantulan (Handulan )talo, torppa, mäkitupa
tai muu asumus. Hantulan nimi esiintyy Pälkäneen kirkonkirjassa 1860 luvulla.

Juhani Malm  
juhani.malm@jmalm.fi
0400637740
Olen Sahalahden Pakkalassa pikkutilalla syntynyt Kari Elkelä. Olen tutkinut vanhempieni sukuja: Elkelä, Lindholm, Peltola ja Mattila. Sen lisäksi olen mm. selvitellyt serkkujeni toisen vanhemman sukuja: Vierikka, Poussa, Heikkilä, Keskinen sekä puolisoideni sukuja Orenius, Mantsinen, Greekkinen (Riekkinen), Olifirenko. Sukujutut-ohjelmaan on tallennetuna noin 4400 henkilöä ja mahdollisuuksien mukaan olen yrittänyt kirjoittaa kustakin henkilöstä myös pienoiselämäkerran, jos vaan tietoa on löytynyt. Pääasiallisena tarkastelutapanani on ollut kaikkien esivanhempien ja heidän lastensa etsiminen, jolloin tarkastelussa eivät yleensä ole mukana lapsenlapset. Näin on silti löytynyt lukuisia yhtymäkohtia muihinkin kuin yllä luettelemiini sukuihin. Aineistoistani olen toistaiseksi julkaissut vain 1980-luvun alussa kerättyihin tietoihin perustuvan vihkosen Elkelän torppa ja suku, jonka sukutauluihin olen nyttemmin löytänyt runsaasti lisätietoa.Tiedonvaihto samoja ja yleensä sahalahtelaissukuja tutkineiden kanssa kiinnostaa. Kesän 2020 museomakasiinin näyttelyn teemaksi voitaisiin myös ottaa sahalahtelaissuvut, jos kiinnostuneita löytyy.karielk@sci.fi 0400406822, Pakkalan kaupalla poikkean myös säännöllisesti kahvilla
Olen hauholaissyntyinen Espoossa asuva eläkeläinen ja tutkinut sukuani nyt muutaman vuoden ajan. Kolmella neljästä isovanhemmastani oli sukujuuria Luopioisissa, erityisesti Karvialassa, Puutikkalassa ja Kantolassa. Monet sukuhaarat johtavat myös Pälkäneelle nykyisen 12-tien varrella oleviin kyliin sekä Kangasalle. Tutkimuksistani kirjoittelen tarinoita blogiin senttaali.blogspot.com. Viime aikoina olen pyrkinyt lisäämään mahdollisimman paljon tietoja myös Geni-alustalle kaikkien nähtäväksi.

Matti Kokkala

matti.kokkala2016@outlook.com

+358505900395

Omat sukuni

Ilmoita alla olevalla lomakkeella omat kiinnostuksen kohteesi.

Lomakkeen lähettämällä annan luvat julkaista tiedot tällä sivulla. 

Voit milloin tahansa pyytää muuttamaan tietoja tai poistamaan tiedot sivulta. Tee pyyntö tällä lomakkeella.